Zwrot kosztów i odszkodowanie: Avianca

AirHelpAirlines
AV

Heeft u last gehad van vluchtvertragingen en annuleringen bij Avianca? Zo ja, dan komt u mogelijk in aanmerking voor maximaal € 600 per persoon.

Volgens de recentste informatie van Avianca over punctualiteit zijn er in 24 uur 14 vluchten vertrokken, waarvan 28.57% op tijd is vertrokken.

Lotnisko początkowe

Lotnisko docelowe

Sprawdź odszkodowanie

lub

Zeskanuj kod kreskowy karty pokładowejPrześlij kartę pokładową

Wszystkie linie

Wszystkie państwa

Nie wygrywasz, nie płacisz


Avianca: Vandaag geannuleerde vluchten

Hoeveel vluchten zijn er vandaag geannuleerd?

  • Volgens onze recentste gegevens heeft Avianca 4 vluchten geannuleerd in 24 uur.
  • 0.00% van de binnenlandse vluchten en 28.57% van de internationale vluchten zijn geannuleerd.
  • Als u minder dan 14 dagen van tevoren bericht kreeg dat uw vlucht was geannuleerd, u mogelijk recht op maximaal € 600 compensatie. Controleer het hier.
  • Bekijk meer statistieken van Avianca

Compensatie voor vluchtannuleringen van Avianca

Of u nu thuis of in het buitenland was toen u hoorde dat uw vlucht met Avianca geannuleerd zou worden, u zit waarschijnlijk met veel vragen en zorgen. Het eerste dat u moet weten, is dat Avianca een nieuwe vlucht voor u moet vinden, of u een volledige terugbetaling moet aanbieden.

Maar omdat de annulering van vluchten bijna altijd een grote invloed heeft op uw reisplannen, dient u ook te controleren of u bij Avianca recht heeft op compensatie voor geannuleerde vluchten, om de verstoring enigszins te dekken.

Volgens de EU-verordeningen moet Avianca passagiers tot € 600 per persoon betalen wanneer ze vluchten te laat annuleren. Hier is sprake van als een vlucht minder dan 14 dagen vóór vertrek wordt geannuleerd.

Uitzonderingen:
Avianca hoeft u niet te compenseren als ze een vervangende vlucht hebben aangeboden met vergelijkbare vertrek- en aankomsttijden als de oorspronkelijke vlucht. U kunt de exacte vereisten bekijken op onze compensatiepagina voor vluchtannulering.

Luchtvaartmaatschappijen hoeven ook geen compensatie uit te keren als er buitengewone omstandigheden in het spel waren. Dit is van toepassing als er zich een ongewone situatie voordoet waar de luchtvaartmaatschappij niets aan kan doen, maar die wel tot een annulering leidt. In dit soort gevallen is Avianca geen compensatie voor vluchtannulering verschuldigd. Typische voorbeelden hiervan zijn slecht weer of een staking door de luchtverkeersleiding.

Twój lot linią Avianca był opóźniony lub odwołany? Dowiedz się, czy przysługuje Ci odszkodowanie w wysokości do 600 €

Wszystkie linie

Wszystkie państwa

Nie wygrywasz, nie płacisz


Avianca: Vluchtvertragingen vandaag

Hoeveel vluchten zijn er vandaag vertraagd?

  • Onze recentste gegevens tonen aan dat er in een periode van 24 uur 0 vluchten van Avianca minstens 3 uur vertraagd zijn.
  • Van de binnenlandse vluchten waren er 0.00% meer dan 3 uur vertraagd. Dat percentage was 0.00% voor internationale vluchten.
  • Passagiers die meer dan 3 uur te laat op hun bestemming aankomen, hebben mogelijk recht op compensatie. Controleer uw vlucht.
  • Bekijk meer statistieken van Avianca

Compensatie voor vluchtvertragingen bij Avianca

Het loont zeker om te controleren of u recht heeft op compensatie voor de tijd die Avianca u laat wachten tijdens vluchtvertragingen. Als Avianca verantwoordelijk is voor de vertraging, stellen de EU-verordeningen dat passagiers recht hebben op een bedrag dat op kan lopen tot € 600 per persoon bij een vertraging van minstens 3 uur.

Indien u recht heeft op compensatie voor vluchtvertraging, zal Avianca controleren hoe laat de vlucht op de eindbestemming aankwam. Dat doen ze omdat bij claims die zijn ingediend naar aanleiding van een vertraagde vlucht de tijd waarop u bent aangekomen van belang is, niet de vertrektijd. AirHelp beschikt over een zeer uitgebreide database met vluchtstatistieken, zodat we claims voor vluchtvertragingen van Avianca altijd met de exacte vertragingstijd kunnen onderbouwen.

Uitzonderingen:
Luchtvaartmaatschappijen als Avianca hoeven geen compensatie uit te keren als er een externe reden is voor de vertraging. Dit betekent dat vertragingen als gevolg van slecht weer, een incident op de luchthaven of stakingen van de luchtverkeersleiding niet in aanmerking komen voor compensatie. Dit soort omstandigheden worden buitengewone omstandigheden genoemd.

U kunt meer te weten komen over wat wel en niet als zodanig wordt aangemerkt op onze pagina voor vluchtvertragingscompensatie.

Jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat Twój lot był opóźniony, odwołany lub przepełniony, może Ci się należeć nawet 600 € odszkodowania.

Wszystkie linie

Wszystkie państwa

Nie wygrywasz, nie płacisz


Wat stellen de EU-luchtvaartpassagiersrechten?

EG 261 is de EU-verordening voor situaties zoals vluchtvertragingen, -annuleringen en overboekingen. Hierin staan de regels opgesteld over de ondersteuning die passagiers van luchtvaartmaatschappijen kunnen verwachten in het geval van een dergelijke verstoring. De wet geeft duidelijk aan in welke situaties passagiers recht hebben op compensatie.

Reizigers mogen krachtens de EG 261 ook claims indienen met betrekking tot eerdere vluchten. Vaak kunt u nog een claim indienen voor een vlucht uit de laatste 3 jaar.

De verordening is normaliter van toepassing op alle vluchten die vertrekken vanaf een Europese luchthaven. Maar aangezien Avianca een Europese luchtvaartmaatschappij is, krijgen passagiers omwille van EG 261 extra bescherming en vallen ook vluchten náár Europa hieronder, zelfs wanneer ze van buiten de EU zijn opgestegen.

Welke vluchten van Avianca worden gedekt door EG 261?

Objęte WE 261
Loty rozpoczynające się na lotniskach w UE ✔️ Tak
Loty kończące się na lotniskach w UE ❌ Nie

Hoeveel vluchtcompensatie van Avianca?

AfstandCompensatie
Alle vluchten onder 1.500 kmTot € 250 per persoon
Interne EU-vluchten van meer dan 1.500 kmTot € 400 per persoon
Niet-interne EU-vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmTot € 400 per persoon
Niet-interne EU-vluchten van meer dan 3.500 kmTot € 600 per persoon

De tabel toont de bedragen in € zoals gespecificeerd in EG 261

Zoals bij elke wet zijn er uitzonderingen en speciale omstandigheden die van invloed kunnen zijn op specifieke claims, inclusief hoeveel compensatie er verschuldigd is. Met AirHelp kunt u hier gemakkelijk uw recht op compensatie checken.

Vluchtstatistieken: vertraagde en geannuleerde vluchten van Avianca

Punctualiteit van Avianca (24 uur):

Totaal aantal vluchten: 14
Vluchten op tijd: 4
Percentage op tijd: ongeveer 28.57% van alle vluchten was op tijd
Lange vertragingen (meer dan 3 uur): 0
Vluchtannuleringen: 4

De getoonde vluchtaantallen zijn schattingen op basis van interne databases en gegevens van derde partijen.


O linii Avianca

Avianca S.A. (Aerovías del Continente Americano S.A.) jest największą linią lotniczą w Kolumbii. Jest flagowym przewoźnikiem Kolumbii od 5 grudnia 1919 roku, kiedy to po raz pierwszy została zarejestrowana pod nazwą SCADTA. Siedziba firmy znajduje się w Kolumbii, z siedzibą w Barranquilla, a jej globalna siedziba w Bogocie i główny hub na międzynarodowym lotnisku El Dorado. Avianca jest okrętem flagowym grupy dziesięciu latynoamerykańskich linii lotniczych działających jako jedna linia lotnicza w systemie code-share. Avianca jest największą linią lotniczą w Kolumbii i drugą co do wielkości w Ameryce Łacińskiej po chilijskiej LATAM. Avianca i jej spółki zależne posiadają najbardziej rozbudowaną sieć tras w Ameryce Łacińskiej.

Złóż wniosek o odszkodowanie z AirHelp

Wszystkie linie

Wszystkie państwa

Nie wygrywasz, nie płacisz


O AirHelp pisano w:

Money.pl logoTokFM logoOnet.pl logoWyborcza logo

AirHelp należy do Stowarzyszenia Rzeczników Praw Pasażera (APRA), którego zadaniem jest ochrona praw pasażerów linii lotniczych i upowszechnianie wiedzy na ich temat.

Copyright © 2023 AirHelp

Sprawdź odszkodowanie

Wszystkie linie