Compensatie voor vertragingen op luchthaven Paris Charles de Gaulle en annuleringen van vluchten

AirHelpAirports
CDG

Vast komen te zitten op de luchthaven is de nachtmerrie van vrijwel elke reiziger; maar wij zijn hier om u te helpen als dit u overkomen is. Als u Paris Charles de Gaulle vertragingen op de luchthaven of annuleringen hebt ondervonden, kan AirHelp helpen om uw rechten toe te lichten en u te vertellen of u compensatie kunt krijgen.

U kunt recht hebben op een bedrag tot wel €600 per persoon als uw luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging. Vul uw vluchtgegevens in onze gemakkelijk te gebruiken compensatie-calculator in en kom erachter op hoeveel geld u recht heeft.

Tjek kompensation

Bescherming van luchtvaartpassagiers op luchthaven Paris Charles de Gaulle

Omdat luchthaven Paris Charles de Gaulle CDG zich in de EU bevindt, is de kans groot dat reizigers vanuit de hele wereld beschermd worden door een wet die bekendstaat als EU-verordening nr. 261/2004.

Dat betekent dat als u een vertraging, annulering of overboeking van uw vlucht had op luchthaven Paris Charles de Gaulle, u rechten hebt! De wet schrijft voor welke zorg de luchtvaartmaatschappijen moeten bieden. Bovendien bepaalt EG 261, wanneer de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de vertraging, het bedrag aan compensatie dat de passagiers verschuldigd zijn; tot wel €600 per persoon. U hebt normaal gesproken tot 3 jaar de tijd om deze te claimen.

Het maakt niet uit waar u vandaan komt, alleen waar u gevlogen heeft en of het met een EU-luchtvaartmaatschappij was.

Wordt u beschermd door EG 261?

RouteEU-luchtvaartmaatschappijNon-EU-luchtvaartmaatschappij
Vertrekken vanaf luchthaven Paris Charles de Gaulle naar elke bestemming ✔️ Ja ✔️ Ja
Aankomsten op luchthaven Paris Charles de Gaulle ✔️ Ja ❌ Nee

Vertraagde of geannuleerde vlucht van luchthaven Paris Charles de Gaulle? U zou recht kunnen hebben op een vergoeding

Alle flyselskaber

Alle lande

Ingen kompensation, intet gebyr


Claim compensatie voor vertragingen op luchthaven Paris Charles de Gaulle

Vertragingen op de luchthaven zijn stressvol, zowel voor uw geest als voor uw portemonnee. Het goede nieuws is dat u vanwege de EU-verordening EG 261 misschien tot wel €600 compensatie kunt claimen als uw vluchten een vertraging hebben van meer dan 3 uur.

Er is één belangrijke uitzondering als het gaat om vertragingen op luchthaven Paris. Als er sprake is van buitengewone omstandigheden, hoeven luchtvaartmaatschappij geen compensatie te betalen voor de vertraging van een vlucht. Buitengewone omstandigheden zijn situaties die de luchtvaartmaatschappij niet onder controle hebben. Een goed voorbeeld daarvan is zoiets als onveilige weersomstandigheden op luchthaven Paris Charles de Gaulle of een probleem met de luchtverkeersleiding. Omdat de luchtvaartmaatschappij de vertraging niet heeft veroorzaakt, kan niet van hen worden verwacht dat ze daarvoor betalen.

Een ander punt om rekening mee te houden: de wet ziet een vertraging als de tijd dat u uiteindelijk op uw bestemming bent aangekomen in vergelijking met de landingstijd die op uw ticket staat vermeld. Dit is belangrijk voor vertraagde vluchten vanaf luchthaven Paris Charles de Gaulle, want het gaat er in feite niet om hoe lang u in de vertreklounge hebt moeten wachten. Voor de compensatie telt in ieder geval de tijd tussen het moment dat u zou landen en het moment dat u daadwerkelijk op uw eindbestemming bent geland.

U kunt hier meer lezen over de compensatie bij vertraging van uw vlucht


Compensatie voor annuleringen van vluchten op luchthaven Paris Charles de Gaulle

EU-verordening EG 261 geeft passagiers rechten wanneer er annuleringen op luchthaven Paris Charles de Gaulle zijn. Volgens de wet moet uw luchtvaartmaatschappij u een alternatieve vlucht naar uw bestemming aanbieden; of een restitutie, als u daar de voorkeur aan geeft.

Daarnaast komt u wellicht in aanmerking voor tot wel €600 aan compensatie als de annuleringen minder dan 2 weken voordat u zou vertrekken zijn aangekondigd.

Er zijn enkele belangrijke uitzonderingen, bijvoorbeeld als uw luchtvaartmaatschappij erin geslaagd is een alternatieve vlucht te vinden die op een vergelijkbaar tijdstip aankwam als uw oorspronkelijke vlucht. Of als luchthaven Paris Charles de Gaulle de vluchten geannuleerd heeft en niet de luchtvaartmaatschappij zelf; want dat betekent dat uw luchtvaartmaatschappij niet zelf verantwoordelijk was voor de annulering. Dit zijn voorbeelden van wat webuitengewone omstandigheden noemen en daaronder vallen situaties zoals een staking bij de luchtverkeersleiding, onveilige vliegomstandigheden op Paris Charles de Gaulle de luchthaven of alles waar de luchtvaartmaatschappij niets aan kan doen.

U kunt hier meer over de compensatie voor de annulering van vluchten lezen.

Vluchtvertraging of annulering op Paris Charles de Gaulle? Ontdek hier gratis uw compensatie.

Alle flyselskaber

Alle lande

Ingen kompensation, intet gebyr


Hoeveel compensatie?

AfstandCompensatie
Alle vluchten van 1.500 km of minderTot wel €250 per persoon
Interne EU-vluchten meer dan 1.500 kmTot wel €400 per persoon
Niet-interne EU-vluchten tussen 1.500 km en 3.500 kmTot wel €400 per persoon
Niet-interne EU-vluchten meer dan 3.500 kmTot wel €600 per persoon

Er moet wellicht rekening worden gehouden met enkele uitzonderingen. De makkelijkste manier om er zeker van te zijn waar u recht op heeft is om onze gratis compensatiecheck te doen.


Vertragingen op luchthaven Paris Charles de Gaulle - Wat te doen

Zeker, vertragingen of annuleringen van vluchten zijn allesbehalve ideaal. Maar voor uw gemoedsrust, dit is wat u moet doen als het u overkomt:

  • Verzamel bewijs van de vertraging of annulering van de vlucht (zoals e-mails van de luchtvaartmaatschappij, foto's van het vertrekbord).
  • Bewaar al uw reisdocumenten.
  • Vraag uw luchtvaartmaatschappij waarom uw vlucht is gehinderd.
  • Vraag de luchtvaartmaatschappij om uw maaltijden en verfrissingen te betalen.
  • Let op wat de luchtvaartmaatschappij u aanbiedt; teken niets waarmee u afstand zou doen van uw recht op compensatie.
  • Bewaar alle bonnetjes die bewijzen dat de verstoring u extra geld heeft gekost.

Laat AirHelp uw compensatie voor u claimen

Alle flyselskaber

Alle lande

Ingen kompensation, intet gebyr


AirHelp er blevet vist i:

TV2 logoBerlingske logoFinans logoEkstra Bladet logo
APRA

AirHelp er en del af Association of Passenger Rights Advocates (APRA), hvis mission er at fremme og beskytte passagerers rettigheder.

Copyright © 2023 AirHelp

Tjek kompensation

Alle flyselskaber