Tilbage til alle artiklerTilbage til alle artikler

Let din flyangst: Lær at læse vejrudsigten

ForfatterAda Kozłowska

At det stormer på landjord betyder nødvendigvis ikke, at det er dårligt flyvevejr. Her er en guide til, hvordan du tjekker, om din flyvetur bliver turbulent.

Vejret har altid stor indflydelse på din oplevelse af din flyrejse. Hvis du oplever turbulens, kan det skyldes uvejr og lyn, men piloten er uddannet til at kunne klare enhver situation, så der er ingen grund til at være nervøs. Vil du alligevel forberede dig og undgå nervøsitet, så brug Kaptain Tom Bunns råd og tjek vejret før du flyver.

 

  1. Hvornår du skal tjekke vejret:

Tjek vejret dagen før, tidligere prognoser er ikke pålidelige.

 

  1. Hvor du skal tjekke vejret:

En af de mest troværdige vejrsider er www.weather.com. Søg efter lufthavnen, du skal flyve fra, hvis lufthavnen ikke er på listen, så vælg en by i nærheden. Vælg ‘Hourly’, dette giver dig 6-timers vejrforudsigelse. Find så den time, hvor du skal flyve, det kan være, at du skal klikke på ‘Next 18 Hours’.

 

  1. Hvad du skal kigge efter i forhold til at lette og lande:

Tjek vinden. Stærk vind, der er 20 MPH eller højere, kan være skyld i lidt bump, når flyet letter, men kun i et par minutter. På skemaet kan du også se chancen for regn eller sne i timen. Tænk på, at hvis der er 20% chance for regn, er 80% af himmelen fri, og der er dermed masser af plads for piloterne til at flyve uden om det dårlige vejr. Der begynder først at være rigtig turbulens, når tallet kommer over de 70%.

 

  1. Hvad du skal kigge efter i forhold til selve turen:

Hvis du hører, at der skal være stormvejr, når du skal flyve, så frygt ikke. Orkaner og de fleste andre storme befinder sig ved landjorden, og kommer derfor ikke til at påvirke selve turen. 

Tryk på dette lnk.to/turbulence og se en oversigt over storme i dit område og deres højder. Den grønne farve betyder mild storm, gult er moderat og rød er stærk storm. Til venstre ser du antal fod. Hvis stormen er under 350.000 fod, som de fleste er, så flyver dit fly bare over dem. Hvis stormen er over 350.000 fod er piloterne uddannet til at undgå dem.

– Husk: At de fly, vi har i dag, er certificeret til at kunne lande i al slags vejr.

 

Af Captain Tom Bunn for PeterGreenberg.com. Tom Bunn er founder af SOAR (www.fearofflying.com).

 

Bliv betalt for dine forsinkede, aflyste eller overbookede flyvninger fra de sidste tre år.

Se om du er berettiget

Det tager mindre end 3 minutter