Tillbaka till alla artiklarTillbaka till alla artiklar

Jonas erfarenheter med AirHelp

FörfattareAda Kozłowska

I början av september hade jag och min sambo bokat en sista minuten charter till Thassos i Grekland. Resan var väldigt trevlig, Thassos var en härlig ö och vi hade en rakt igenom underbar vecka. Tills sista dagen då vi skulle flyga hem.

Allt började som planerat, vi blev upplockade av resebyråns buss vid hotellet och körda till flygplatsen. Väl framme där dröjde det inte så lång stund innan vi fick höra att planet var något försenat. Tiden gick och efter någon timme fick vi höra att det var något tekniskt fel på planet vilket gjorde att flighten blev ytterligare försenad.

Det visade sig att teknikern som kunde laga planet befann sig på en annan ö och det skulle ta minst ett par timmar för honom att ta sig till vår ö och sen lite tid att laga planet.

Det hela slutade med att vi blev strax över 6 timmar försenade.

Väl hemma i Sverige försökte jag ta reda på om det var möjligt att få någon typ av kompensation för förseningen. Men ganska snabbt sprang jag in i problem.

Det var en charterresa och resebyrån (bokat via nätet) tog inte på sig något ansvar. Kvar var då flygbolaget men deras hemsida var ytterst snårig och svår att hitta info på. Det hela slutade med att jag gav upp och nöjde mig med den försäkring jag hade via mitt kreditkort, några hundra kronor.

Men bara någon vecka efter detta såg jag ett inlägg om Airhelp på Facebook och tänkte att jag inte hade något att förlora på att dra mitt ärende där. Det hela gick väldigt smidigt och på några minuter hade jag lämnat alla uppgifter och fått ett mail ifrån Airhelp där dom meddelade att mitt ärende påbörjats och att jag skulle bli kontaktad löpande. Vilket jag också blev.

Med jämna mellanrum dök det upp ett mail där Airhelp talade om att mitt ärende fortfarande var under utredning, att det kunde ta upp till 3 månader att driva frågan. Efter ganska exakt 3 månader fick jag sen slutligen ett mail där Airhelp talade om att dom lyckats driva igenom mitt ärende och att jag skulle få ersättning med 400 EUR per person ifrån flygbolaget.Totalt 800€

Jag är mycket nöjd med den hjälp och service, och även bemötande jag fått ifrån Airhelp och kan rekommendera dom till alla som råkar ut för förseningar eller liknande.

Få ersättning för försenade, inställda eller överbokade flyg de senaste tre åren.

Kontrollera ditt flyg

Det tar bara 3 minuter