AvbrytKnapp for å lukke sperrevinduet

Sånn fik en passasjer flykompensasjon, selv om British Airways nektet henne det

Av Mia Anfinsen | Sist oppdatert

flykompensasjon

Sarah Taylor reiser mye, og etter en 3 måneders lang reise i fjor, gledet Sarah seg til å komme hjem. Selv om hun kom til Heathrow flyplass til tiden og var klar til avreise, fant hun ut at flyet hennes var forsinket og at hun ikke engang fikk flykompensasjon for det. Hva som kom etterpå hadde hun aldri kunne sett for seg…

Sarah, kan du fortelle oss litt mer om din reise?

Jeg dro til flyplassen for å sjekke inn. Alt virket som om det var i orden. Så ble jeg fortalt at flyet vårt var forsinket i ca. 2 timer. Akkurat da tenkte jeg det var litt underlig, men aksepterte endringen. Jeg ville jo bare komme frem! Etter den første forsinkelsen skulle vi gjennom sikkerhetskontrollen og gikk om bord i flyet. Her satt vi og ventet på at vi skulle lette.

kompensasjon

Etter et stykke tid, fortalte piloten at de måtte sjekke et par ting før vi kunne fly. Folk var veldig irriterte og begynte å klage. Selv om flypersonalet var veldig vennlige, ble passasjerene tydelig påvirket av forsinkelsen.

”…Jeg rakk å se 2 hele filmer på flyet, mens vi ventet på avgang!»

Omtrent en halv time senere fortalte piloten igjen at vi skulle vente litt mer. På dette tidspunktet begynte folk å bli veldig utålmodige. Piloten fortalte igjen at det var bare et par ting som skulle sjekkes. Det var faktisk så ille at jeg rakk å se 2 hele filmer på flyet, mens vi ventet på avgang! Jeg ville egentlig bare hjem, men selvfølgelig tenker man at det er ok med litt forsinkelse hvis de jobber med å gjøre flyreisen så trygg som mulig.

Hvordan taklet flyselskapet situajsonen?

Vi fløy med British Airways og de behandlet oss veldig bra hele veien. Men ettersom jeg allerede hadde sett to filmer på flyet, kom de tilbake igjen og fortalte at de måtte sjekke enda flere ting før vi kunne lette. Derfor ba de alle vi 300 på flyet om å forlate flyet. Vi måtte alle tilbake til sikkerhetskontrollen for å hente vår bagasje og så ga de oss en overnatting på et hotell.

 

«Neste dag var flyet forsinket – igjen!»

Da jeg ankom hotellet, var jeg helt utslått og måtte spise buffet med mange mennesker jeg ikke orket å snakke med. Vi kunne ikke selv bestemme hvor vi ville spise. Man skulle nesten ikke tro det, men neste dag var flyet vårt forsinket igjen!

Når endte du opp med å komme hjem?

Jeg kom hjem mer enn 24 timer etter den planlagte ankomsten. Men det mest problematiske var at de hadde ikke ombooket de andre flyene jeg skulle med, så jeg kom enda senere hjem på grunn av dette.

«Jeg kom hjem mer enn 24 timer etter den planlagte ankomsten!»

Hva gjorde du da du kom hjem?

Da jeg kom hjem, kontaktet jeg British Airways og ba om å få kompensasjon for flyforsinkelsen. Jeg er glad for at de behandlet oss godt mens vi ventet, men jeg kom jo tross alt hjem 24 timer senere enn planlagt, så jeg synes en flykompensasjon var det minste de kunne gjøre. Alle planene ble jo endret fordi jeg plutselig mistet et døgn. Men British Airways nektet å gi oss pengene vi hadde krav på. Etter det ga jeg bare opp.

«Men British Airways nektet å gi oss pengene vi hadde krav på. Etter det ga jeg bare opp.»

Hvordan endte du med at få flykompensasjon?

Et par måneder etter flyreisen, leste jeg om AirHelp i et blad og tenkte, hvorfor ikke? Jeg hadde jo ikke noe å miste. British Airways hadde allerede avvist meg, så jeg kunne jo like gjerne prøve. Jeg er så utrolig fornøyd for å få flykompensasjon for reisen!

«British Airways hadde allerede avvist meg, så jeg kunne jo like gjerne prøve.»

Hva var det verste med opplevelsen din?

Det verste var at flyselskapet ikke var villig til å hjelpe meg. De sa bare at de ikke kunne gjøre noe med det. Jeg var tvunget til lå sitte i flyet og vente i flere timer, og jeg kom over et døgn senere hjem! En natt alene på et hotell er virkelig ikke nok i kompensasjon!

”En natt alene på et hotell er virkelig ikke nok i kompensasjon!”

 

Flyforsinkelser skjer, men det betyr ikke at du må godta dem. Du kan ha rett på så mye som 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt var forsinket, kansellert eller overbooket de siste tre årene.