Hvordan ikke være en ”Turist” Turist

Hvordan ikke være en ”Turist” Turist

Av Ada Kozłowska・Sist oppdatert June 8, 2015

Jeg glemmer aldri den første gangen jeg var i New York. I 4 dager vandret jeg i byen og tok inn hver godbit. Jeg spiste pizza på et-hull-i-veggen i Financial District. I så 42nd Street på Broadway. Jeg beundret Empire State Building og Times Square.

Et par år senere så flyttet jeg til New York. Det å gå fra turist til lokal beboer, fikk meg til å se at jeg gjorde alt feil på min første tur. Uansett hvor mye moro jeg hadde, så fikk jeg ikke se byen for det det virkelig er. Jeg opplevde ikke vin og kaffe i East Village, bok lesninger og de små teatrene rundt i byen, gleden av å vandre rundt i små lomme parker. Hvorfor? Jeg viste ikke bedre.

Fra det øyeblikket bestemte jeg at jeg aldri skulle miste en bys identitet igjen.

Vil du unngå de samme feilene jeg gjorde? Les videre for å lære hvordan man ikke er en ”Turist” turist.

Oppdag Hva Byen er Kjent For

Hver by has sine turist attraksjoner, men de er ikke alltid hva byen er mest stolt over. Frihetsgudinnen og Golden Gate Brigde er utrolige syn å se, men de lokale i New York og San Francisco vil fortelle deg at det er mye mer å absorbere en bare det.

Den neste ganger du planlegger en tur, les videre en de typiske turist guidene for å finne ut hva en by er kjent for – både av reisene og lokale. Da finner du hjerte av byen.

Spør de Lokale

Jeg var hos frisøren engang i Florida foran et bryllup når jeg spurte frisøren om hva hennes favoritt ting var. Det viste seg at vi var begge ivrige salsa dansere så hun anbefalte et par steder bare de lokale kjente til. Bare ved å spørre det spørsmålet, fikk jeg dra til steder jeg aldri hadde hørt om ellers.

Bonus: I fikk oppleve byen på samme måte som de som bor der!

Når du møter lokale, spør dem hva de liker å gjøre i sin hjemby. De styrer deg til deres favoritt steder, som sjelden er i en guidebok.

Notis: ha sikkerhet i bakhodet ditt når du besøker. Noen steder er turist stedene de eneste trygge stedene for turister. Ta folks forslag, men undersøk sikkerheten før du går.

Lag en Plan Over Hva Du Elsker å Gjøre

Så ofte når vi bestemmer å reise, tenker vi at vi se hva alle andre drar for å se. Og mens det er fine steder å se, vil du nok ha mer moro når du ha tid til de tingene du liker å gjøre.

For eksempel, jeg elsker kaffe butikker (så mye at mye av helgene mine er brukt i yndlings cafeen eller på utsikt etter nye). Derfor er min plan for å bli kjent med en by å finne de beste cafeene.

På denne måten har jeg fått muligheten til å snakke med de alltids i farten baristane i New York og de avslappete i San Francisco, å nyte høykvalitets bønner i Portland, og mye mer. Spesielt liker jeg å lære hvordan de forbereder kaffen og hvorfor. Tro det eller ei, dette forteller meg mye om hva som gjør byen unik! Enda bedre, jeg kan sitte med en kopp og se på menneskene. Jeg kan observere hvordan de lokale kler seg, snakker, og ter dem selv. Og hvis noen er vennlig, kan jeg til og med slå av en prat over kaffe. For meg er dette mye mer informativt enn å ta en Starbucks på vei til et museum.

Hva med deg? Kanskje du liker restauranter, viner, biler, natur, kunst, og mer. Hva enn du liker, planlegg din neste tur rundt å lære hvordan destinasjonen gjør din ting. Du kommer til å få et unikt syn på byen du besøker – en som er relevant til deg.

Vis Hensyn til Lokale Skikker

Mennesker er vanedyr. Hvis du tenker på det i et par minutter, så gjenkjenner du rutinene du har bygget in i ditt hverdagsliv uten å realisere det: hva du spiser, når du spiser, hvordan du snakker til folk, hvordan du jobber, etc.

Men når vi reiser, må vi la noen av disse vanene være i bakgrunnen – ellers så kan vi ende opp med å forstyrre livene til de som bor på steder vi besøker.

For eksempel, så kan du bli frustrert over at ting stenger midt på dagen i Spania, eller du kan like de stedene som gir det en 2 timers lunch pause. Eller så kan du være overasker over porsjon størrelsen i Frankrike sammenlignet med andre land (USA) eller så kan du feire kvaliteten på maten.

Jeg gjorde denne tabben når jeg besøkte New Orleans for første gang. Som en typisk New Yorker, så ”speed-walket” rundt alle og tenkte, ”Hvorfor er alle så trege?” Så innså jeg at jeg var frekk. Jeg viste allerede at jeg skulle besøke et sted med en roligere livstil og som feiret det. Jeg burde vist hensyn til deres kultur og jobbet med det i stedet for å vært oppskjørtet over at ting ikke var gjort på min måte.

Alle elsker når turister kommer din deres by – de lager inntekter, jobber, og det hjelper lokal stolthet. Men det kan fort bli frustrerende hvis turistene ikke viser hensyn til lokale skikker.

Husk: Alt er Det Du Gjør Det Til

Ingen kan unngå det: vi har høye forventinger til reiser planene våre. Det er vanskelig å ikke ha høye forventinger når vi booker billetten, ser på borsjyrende, og starter å dagdrømme om eventyrene vi skal på!

Problemet er at få steder eller opplevelser kan leve opp til forventningene vi plasserer på dem. Hvis du drømmer om å reise til et nytt sted og det er ikke det du trodde det skulle være, ikke vær skuffet. Husk at hver tur du tar (for jobb eller moro) blir det du gjør det til.

Ha et åpent sinn. Utforsk ting utenfor komfort sonen din. Spør masse spørsmål. Da vil du kunne oppleve reise gleden uansett hvor du drar!

Bilde kreditt: Vladimir Kudinov

Bli med i AirHelp Community

Plukk opp tips, triks og god stemning fra andre reisende.


Jeg godtar vilkår og betingelser og Personvernerklæringen.


Del med vennene dine!

AirHelp har vært omtalt i:

APRA

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

NB

Copyright © 2021 AirHelp

Krev opptil €600 for forsinket eller innstilt flyvning.

Alle flyselskaper

Sjekk kompensasjon