CancelButton to close modal window

Had a delayed or canceled flight?

Check Compensation

AirHelp Score - Lentoyhtiöiden vertailu uudella tavalla!

By Ada Kozłowska | Last updated on

Me kaikki tiedämme että lentomyöhästymiset ovat ärsyttäviä, mutta jotkut saattaa olla vielä enemmän ärsyttäviä.

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana AirHelp on auttanut 235.000 matkustajaa saamaan korvauksen lentojen myöhästymisestä, peruutuksesta tai ylivaraustilanteesta. Ja olemme oppineet matkan varrella miten lentoyhtiöt toimii tällaisissa tilanteissa.

Siksi olemme tehneet asiasta mission itsellemme, että keräämme näistä tiedot yhteen ja analysoimme kaikki miljoonat datapisteet ja keräämme yhteen ennen näkemätöntä tilastointia lentoyhtiöistä. Haluamme antaa tämän “Big datan” kuluttajien käyttöön, ja siitä lähti käyntiin projekti joka nyt julkaistaan nimellä AirHelp Score.

Yksinkertaisuudessaan, haluamme tarjota matkustajille mahdollisuuden paremman tavan arvioida miten lentoyhtiöt kohtelevat sinua, jos joudut tilanteeseen että lentosi on myöhässä, peruttu tai ylivarattu.

Eli mikä on AirHelp Score?

Hyvä kysymys!

AirHelp Score on numero 800:aan saakka joka toimii lentoyhtiön yleisenä arvosanana.

Eli mikä on AirHelp Score

Tämä luku määriytyy viiden asian perusteella:

1. Korvaushakemusten käsittely: Kuinka kauan lentoyhtiöltä menee käsitellä tapaus

2. Maksamisen kesto: Kuinka kauan lentoyhtiöltä menee maksaa korvaus, kun he ovat hyväksyneet sen

3. Väärin hylätyt korvaushakemukset: Kuinka paljon prosentuaalisesti korvaushakemuksista hylätään väärin perustein – usein käytetty viivyttelytaktiikka, jolloin AirHelpin työt kunnolla alkavat

4. Lentojen ajallaan olo: perustuu ystäviemme Flighstats.com:illa olevaan dataan, luku perustuu siihen kuinka usein lentoyhtiö laskeutuu 15 minuutin sisällä alkuperäisestä aikataulusta

5. Laatu/tuote: Tämä on mitattu Skytraxin eksperttien toimesta, joka on maailman johtava mittari lentoyhtiöiden laadulle

Kuinka voin käyttää AirHelp Scorea seuraavan kerran kun varaan matkaa?

Kuinka voin Käyttää AirHelp Scorea seuraavan kerran kun varaan matkaa

Me olemme yrittäneet tehdä tästä mahdollisimman yksinkertaista. Jos haluat mahdollisimman hyvän valinnan kokonaisuudessaan, niin valitse lentoyhtiö jolla on mahdollisimman suuri AirHelp Score!

Valitsemalla lentoyhtiön jolla on suuri AirHelp Score, et ainoastaan saa hyvän lentokokemuksen, mutta varmistat myös sen että saat parasta mahdollista palvelua jos jotain matkalla menee pieleen jos aikataulut tai varauksesi pettää. Julkaisemalla tämän tiedon voit arvioida etukäteen hoitaako lentoyhtiö korvaushakemuksesi ammattimaisesti ja ajallaan, jos lento on myöhässä, peruttu tai ylivarattu.

Joten jos olet matkustaja joka haluaa aina vastinetta rahoilleen, niin voit käyttää tätä apuna valitessasi lentoyhtiötä matkallesi. Esimerkiksi jos hintaerot on pieniä euroja samalla reitillä, niin voi olla turvallisempaa valita lentoyhtiö jolla on hyvä arvosana, jotta et joudu käyttämään ylimääräisien asioiden setvimiseen aikaa.

Loppujen lopuksi, me haluamme tehdä oman osamme siinä että sinulla on kaikki mahdollinen tieto, jotta voit tehdä mahdollisimman hyviä valintoja matkustaessasi!

Miksi kehitimme AirHelp Scoren?

AirHelpillä on yksi suurimmista tietokannoista lentojen ja niiden tietojen osalta, ja analysoimme tiedot sieltä miljoonien datapisteiden kautta, jotta pystymme arvioimaan lentoyhtiöt uudella tavalla.

Ei ainoastaan että olemme auttaneet 235,000 matkustajaa tähän mennessä, olemme saaneet heille lähes 18 miljoonaa euroa korvauksia tähän mennessä!

Satojentuhansien kertojen jälkeen kun olemme olleet lentoyhtiöihin yhteydessä, me ymmärrämme aidosti miten tuskallista voi korvaushakemusten tekeminen olla lentoyhtiöille. Me haluamme kertoa eteenpäin nyt, ketkä tekevät sitä hyvin ja ketkä huonosti.

Sen lisäksi, me tiedämme kaikki lentoyhtiöiden taktiikat miten he yrittävät viivyttää ja ollakseen maksamatta korvauksia. Joten taas, AirHelp Score auttaa tekemään parempia valintoja, jotta matkasi menee niin kuin se on tarkoitettu menevänkin.

On myös meidän toiveissa, että AirHelp Score pystyisi toimimaan keskustelun aloittajana lentoyhtiöiden ja matkustajien välissä, jotta me kaikki voimme parantaa ja kehittää että asiat menisi aina jouhevasti.

Kuinka AirHelp Score laskettiin?

Kiva kun kysyit, sillä se ei ollut helppoa!

Jotta arvosana olisi mahdollisimman totuudenmukainen, AirHelp Score ottaa huomioon seuraavat tekijät:

Kuinka AirHelp Score laskettiin?

Tärkeimpänä pidimme lentojen ajallaan oloa, koska siitä lentoyhtiölle ensisijaisesti maksetaan: että he saavat meidät kohteeseen sillä aikataululla kuin he lupaavat.

Yrityksenä, ekspertiikkaamme on tietää milloin korvaushakemuksten kanssa on menetelty oikein, joten kävimme läpi kaikki datamme asian tiimoilta, jonka perusteella arvioimme korvausten käsittelyä, maksamisen nopeutta ja väärin perustein hylättyjä korvaushakemuksia.

Jotta data on varmasti tarpeeksi kattavaa, otimme mukaan vain lentoyhtiöt kenen kanssa olemme olleet tekemisissä tarpeeksi monta kertaa. Ajan saatossa lisäämme lentoyhtiöitä, kun saamme heistä tarpeeksi kokemusta.

Kun mittaamme laatua ja aikataulussa pysymistä, integroimme tähän tiedot Skytraxilta ja Flightstats.com:sta. Kummatkin ovat johtavia toimijoita omassa kentässään, joten oli helppo luottaa heihin ja käyttää heidän tietojaan arvioidessamme lentoyhtiöitä kokonaisuutena.

Skytraxin laatuarvosana antaa lentoyhtiölle tähtiarvostelun, samalla tavoin kuin hotelleilla on. Skytraxin arviointi perustuu kaikkiin tekijöihin mitä matkustaja kohtaa kokonaisuudessaan ollessaan tekemisissä lentoyhtiön kanssa, myynnistä perille pääsyyn. Joten heidän käyttämisensä tässä on ainoastaan järkevää.

Tässä vaiheessa mukana olevat aikataulussa pysymistiedot on otettu Flightstatsin raporteista elokuun 2015 loppuun mennessä.

Mitä seuraavaksi?

Tämä on vasta alkua, ja infografiikkamme on ensimmäinen askel asiassa.

Seuraavan vuoden aikana lisäämme oman sivun sivustollemme, missä matkustajat voivat jättää palautetta liittyen lentoyhtiöihin ja omiin kokemuksiinsa.

Ja kun saamme vain valmiiksi, niin julkaisemme live version AirHelp Scoresta, joka mittaa lentoyhtiöitä päivittäin ja kuukausittain, ja miten he liikkuvat AirHelp Scoren asteikolla. Me tietenkin toivomme että jokainen lentoyhtiö parantaa pisteitään mahdollisimman paljon!