Sådan fik en passager sin kompensation, selvom British Airways nægtede hende kompensation

Sådan fik en passager sin kompensation, selvom British Airways nægtede hende kompensation

Skrevet af Ada Kozłowska・Sidst opdateret den 14. maj 2018

Sarah Taylor rejser meget og efter en rejse, der varede 3 måneder sidste år, glædede Sarah sig til at komme hjem. Selvom hun ankom til Heathrow lufthavn til tiden og var klar til afrejse, fandt hun ud af, at hendes fly var forsinket. Hvad, der kom derefter, havde hun ikke gættet…

Sarah, fortæl os lidt mere om din rejse:

Jeg kan huske, at jeg tog til lufthavnen og tjekkede ind. Alt virkede, som om det var i orden. Så fik vi at vide, at vores fly var forsinket i omkring 2 timer. Jeg tænkte, at det var underligt på det tidpunkt, men accepterede det hurtigt. Efter denne første forsinkelse skulle vi igennem sikkerhedskontrollen og boardede så flyet. Her sad vi så og ventede på, at vi skulle lette.

Delayed!

Efter et stykke tid, fortalte kaptajnen, at vi havde et par ting, der skulle tjekkes, før vi kunne lette. Folk var tydeligvis irriterede og flere begyndte at brokke sig. Selvom flypersonalet var meget venlige, var passagererne tydeligvis påvirkede af forsinkelsen. 

 

”…Jeg nåede at se 2 hele film på flyet, mens vi ventede på afgang!”

Omkring en halv time senere fortalte piloten så endnu engang, at vi skulle vente lidt mere. På dette tidspunkt var folk begyndt at være ret utålmodige. De blev ved med bare lige at have et par ting, der skulle tjekkes. Så jeg nåede at se to hele film på flyet, mens vi bare sad og ventede på afgang!  Jeg ville virkelig bare gerne hjem. Det var okay med lidt forsinkelse for vores flysikkerhedsskyld.

Hvordan taklede flyselskabet situationen?

Vi fløj med British Airways og de behandlede os rigtig godt hele vejen igennem. Men efter som at jeg allerede havde set 2 film på flyet kom de tilbage og fortalte at de skulle reparerer endnu en del af flyet før vi kunne lette. Derfor måtte de bede os forlade flyet alle 300 personer. Vi skulle alle tilbage til sikkerhedskontrollen for at hente vores bagage, og så gav de os en overnatning på et hotel. 

 

De-boarding Plane

”Næste dag… var vores fly forsinket… igen!”

 Da jeg ankom til hotellet, var jeg helt smadret og skulle spise buffet med en masse mennesker, jeg ikke orkede at tale med. Vi kunne ikke selv bestemme, hvad vi ville have at spise, kun hvad de servede. For det ikke skulle være løgn så næste dag, var vores fly forsinket igen!

Hvornår endte du så med at komme hjem?

Jeg kom hjem mere end 24 timer efter den planlagte ankomst. Men det mest problematiske var, at de ikke have ombooket mine andre fly, så jeg kom endnu senere hjem på grund af dette.

“Jeg kom hjem mere end 24 timer efter den planlagte ankomst!”

Hvad gjorde du ved det, da du kom hjem?

Da jeg kom hjem, kontaktede jeg British Airways og bad om kompensation. De behandlede os godt mens vi ventede, men i bund og grund kom jeg mere end 24 timer senere hjem end planlagt. Så jeg synes en kompensation, var det mindste, de kunne gøre. Alle mine planer var jo blevet ændret, fordi jeg pludselig manglede mere end et døgn. Men British Airways nægtede at give os kompensation. Derefter gav jeg bare op. 

”Jeg kontaktede British Airways og bad om kompensation.. efter dette gav jeg bare op.”

Hvordan endte du med at få kompensation?

Et par måneder efter læste jeg om AirHelp i et magasin og tænkte, hvorfor ikke? Jeg havde jo ikke noget at miste. British Airways havde allerede afvist mig, så jeg kunne jo lige så godt prøve. Og nu er jeg bare vildt glad for at have fået min kompensation.

 “British Airwaus havde jo allerede afvist mig, så jeg kunne jo lige så godt prøve.”

Hvad var det værste ved din oplevelse?

Det, som gik mig aller mest på, var at flyselskabet ikke var villige til at hjælpe mig. De sagde bare, at de ikke kunne gøre for forsinkelsen. Jeg var tvunget til at sidde i flyet og vente i flere timer, jeg kom over et døgn senere hjem! En nat alene på et hotel, er altså ikke kompensation! 

”En nat alene på et hotel… er altså ikke kompensation!”

Meld dig ind i AirHelp community

Få tips, tricks og gode vibes fra andre rejsende.


Jeg accepterer Vilkår og Betingelser og Databeskyttelseserklæring.


Del det med dine venner!

AirHelp er blevet vist i:

APRA

AirHelp er en del af Association of Passenger Rights Advocates (APRA), hvis mission er at fremme og beskytte passagerers rettigheder.

DA

Copyright © 2021 AirHelp

Kræv op til 600 € for din forsinkede eller aflyste flyvning.

Alle flyselskaber

Tjek kompensation